Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Άγνωστες χρήσεις της λεμονόκουπας!

Άγνωστες χρήσεις της λεμονόκουπας!

Άγνωστες χρήσεις της λεμονόκουπας!

Άγνωστες χρήσεις της λεμονόκουπας!

Όλο και περισσότεροι τον τελευταίο καιρό στρέφονται στον οικολογικό τρόπο καθαριότητας, αποφεύγοντας όσο είναι δυνατόν τα χημικά προϊόντα καθαρισμού. Στο πλαίσιο αυτό η Green Peace προτείνει να καθαρίζουμε το σπίτι μας με υλικά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, για παράδειγμα, αλλά και με διάφορα φυσικά προϊόντα. Οι λεμονόκουπες λοιπόν αποτελούν άριστο καθαριστικό, απολυμαντικό και αρωματικό για το σπίτι και υπάρχουν τρόποι χρήσης του για να κάνετε τους χώρους να λάμψουν…

1. Ρίξτε φλούδες λεμονιού στον κάδο των απορριμμάτων, για να μειώσετε τις δυσάρεστες οσμές από τα σκουπίδια. Να τις αλλάζετε συχνά για να μην σαπίσουν!

2. Ο χυμός του λεμονιού είναι ιδανική επιλογή για την καθημερινή απολύμανση του πάγκου της κουζίνας ή του ξύλου κοπής. Περάστε τις επιφάνειες με μια λεμονόκουπα, αφήστε λίγο χρόνο και ξεπλύντε καλά.

3. Φτιάξτε ένα υπέροχο αρωματικό χώρου. Σε ένα μικρό σκεύος ρίξε μέσα 2-3 λεμονόκουπες. Βράστε λίγο νερό και ρίξτε το μέσα. Αφήστε τα λεμόνια να βγάλουν τα αρώματά τους και το σπίτι θα μυρίζει λεμονάκι!

4. Αν ο φούρνος μικροκυμάτων έχει λεκέδες από σάλτσες, η λεμονόκουπα θα κάνει τη δουλειά. Πώς; Βάλτε σε ένα φλιτζάνι νερό 2 λεμονόκουπες και λειτουργήστε το φούρνο για 30″ σε υψηλή θερμοκρασία. Σκουπίστε μετά το εσωτερικό με ένα στεγνό πανί και πείτε αντίο στην βρομιά!

5. Ρίξτε δύο λεμονόκουπες μέσα στον βραστήρα με νερό και βάλτε σε λειτουργία. Μόλις βράσει κλείστε και αφήστε για 1 ώρα. Ξεπλύντε και πείτε αντίο σε άλτα και θαμπάδες.

6. Βάλτε μαγειρική σόδα σε μια λεμονόκουπα και τρίψτε τα σκληρά σημεία στους αγκώνες. Το δέρμα θα γίνει σαν βελούδο!

7. Γυαλίστε τα μπρούντζινα σκεύη τρίβοντάς τα με μια λεμονόκουπα. Αφήστε λίγο και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί.

8. Βάλτε τις στυμμένες λεμονόκουπες σε διάλυμα νερού και αμμωνίας σε ίσες ποσότητες και αφήστε για 20 μέρες. Έτσι θα έχετε ένα άριστο απορρυπαντικό που θα το προσθέτετε σε μικρές ποσότητες στο συνηθισμένο υγρό πιάτων! Απομακρύνει πολύ πιο εύκολα όλα τα ίχνη λιπαρότητας από τα σερβίτσια και τους δίνει άρωμα και λάμψη.

9. Αντικαταστήστε το μαλακτικό στο πλυντήριο ρούχων με 2 στυμμένες λεμονόκουπες! Τοποθετήστε τες στον κάδο του πλυντηρίου και συνεχίστε κανονικά το πλύσιμο. Η μπουγάδα μυρίζει φρεσκάδα, τα ρούχα είναι απαλά και παράλληλα κάνετε και οικονομία!