Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Ανδρέας Ναθαναήλ: “Το Κέντρο Θριάσιο εμείς το ονομάζουμε μεγάλη οικογένεια”

Ανδρέας Ναθαναήλ: “Το Κέντρο Θριάσιο εμείς το ονομάζουμε μεγάλη οικογένεια”

Ανδρέας Ναθαναήλ: “Το Κέντρο Θριάσιο εμείς το ονομάζουμε μεγάλη οικογένεια”

Ανδρέας Ναθαναήλ: “Το Κέντρο Θριάσιο εμείς το ονομάζουμε μεγάλη οικογένεια”

 

Συνολικά στη μέχρι σήμερα καριέρα του μετράει αρκετές διακρίσεις ως αθλητής στις κατηγορίες fitness και body building! Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2017 κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση παγκύπρια στην κατηγορία Master Fitness και τον Νοέμβριο της ίδια χρονιάς, και στα 41 του χρόνια, κατάφερε να πάρει την έκτη θέση παγκόσμια!

Ο Ανδρέας Ναθαναήλ, ιδιοκτήτης του Θριάσιου Κέντρου Αποκατάστασης, μας μιλάει για το έργο του ως Φυσιοθεραπευτής αλλά και για το καθημερινά, αυστηρό του πρόγραμμα ως αθλητής και πρωταθλητής του fitness και body building.

Το ότι γυμναζόσουν σε ώθησε στο να ασχοληθείς με την φυσιοθεραπεία ή το ανάποδο; Ποιο ήλθε πρώτο στη ζωή σου;

Δεν σκέφτηκα ποτέ αν το ένα ή το άλλο με ώθησαν είτε στη φυσιοθεραπεία είτε στη γυμναστική. Νομίζω ήταν ταυτόχρονα παιδικές επιθυμίες. Θυμάμαι από μικρός είχα βαράκια με τσιμέντο και έκανα γυμναστική μόνος μου στο σπίτι. Όσο για τη φυσιοθεραπεία περίπου στην ίδια ηλικία με ρωτούσαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω και πάντα η απάντηση ήταν να κάνω γυμναστική σε ανθρώπους που δεν μπορούν να περπατήσουν.

 Πες μας λίγα λόγια για το Θριάσιο Κέντρο Αποκατάστασης. Τι υπηρεσίες παρέχει;

Το Θριάσιο ήταν όνειρο ζωής, ένα μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης με μηχανήματα που βελτιώνουν κινητικές παθήσεις και όχι μόνον. Ίσως να είναι και ο πιο άρτια εξοπλισμένος χώρος στη Κύπρο. Με πέντε Φυσιοθεραπευτές και μία Νοσηλεύτρια . το Κέντρο περιλαμβάνει ένα τεράστιο χώρο εξοπλισμένο με μηχανήματα ενδυνάμωσης εξειδικευμένες περιπατούσες και μηχανήματα για χέρια. Όλα ειδικά για  κινητικά προβλήματα και όχι μόνον (είτε είναι εγκεφαλικό, είτε είναι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή νευρολογικές παθήσεις κοκ). Υπάρχει αίθουσα που ασχολείται ένας θεραπευτής μόνο για τα χέρια και τη λειτουργικότητα τους και άλλη αίθουσα η οποία ασχολούμαστε με ορθοπεδικές παθήσεις, προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά τραύματα, οσφυαλγίες, αυχεναλγίες, ώμους, γόνατα κοκ. Μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας την ιστοσελίδα μας www.thriasiocyprus.com.cy  ή και τη σελίδα μας στο facebook Thriasio ltd για να πάρει μια εικόνα για τον χώρο και το έργο μας.

 Ποιο είναι το κοινωνικό έργο του Θριάσιου;

Το Κέντρο Θριάσιο  εμείς το ονομάζουμε μεγάλη οικογένεια. Βοηθά ανθρώπους να βελτιώσουν μια αναπηρία τους, να γίνουν λειτουργικοί και να ξαναενταχθούν στην κοινωνία ,εργασία , διασκέδαση κλπ. Το είναι δίπλα από την τέχνη, στους ηθοποιούς. Το Θριάσιο  είναι χορηγός σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Καθώς, επίσης, είναι δίπλα και στον αθλητισμό και τους αθλητές.

Συνδυάζεις την επιχειρηματικότητα με την άσκηση και μάλιστα πολύ καλά. Περιέγραψε μας μια μέρα σου πώς είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ναι είναι τα δύο πάθη μου. Η δουλεία μου και το άθλημα.. ξυπνώ γύρω στις 7:00 το πρωί, παίρνω την κόρη μου σχολείο και ξεκινώ για Λευκωσία ( μένω Λεμεσό), απευθείας στο Κέντρο μου, όπου εκεί θα εργάζομαι μέχρι τις 8:30 – 9:00 το βράδυ. Μετά κατευθείαν για γυμναστήριο για την καθημερινή μου προπόνηση  και μετά επιστρέφω στη Λεμεσό.

 Ποια εμπειρία σου έχει μείνει αξέχαστη ως αθλητής;

Όλες οι εμπειρίες μου ήταν αξέχαστες ως αθλητής. Οι πιο σημαντικές και αξέχαστες για μένα ήταν το πρώτο μου βραβείο 1ης  θέσης στα 16 μου και η τελευταία επιτυχία μου τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, γιατί  κατάφερα μετά από 12 ώρες εργασίας, 2 ώρες προπονήσεις, δίαιτες, πείνας και στέρησης, στα 41 μου κατάφερα να πάρω την 1η θέση μεταξύ πολύ καλών και άξιων αντίπαλων.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις; Γιατί ως γνωστό το ν’ ακολουθείς γυμναστική και διατροφή σε επίπεδα πρωταθλητισμού δεν είναι καθόλου εύκολο;

Όχι νιώθω ακόμα ότι έχω να δώσω ακόμα κάτι στο άθλημα μου. Είναι επίπονο ναι συμφωνώ και πολύ δύσκολο επίσης , αλλά είναι και πάθος.

Το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχεις πώς τον περνάς;

Τον αφιερώνω στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου που με στηρίζει, αλλά και στον άγγελο μου την κόρη μου. Ο ελεύθερος μου χρόνος αν και λιγοστός είναι αποκλειστικά δικός τους. Εννοείται και με πολύ καλούς φίλους.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο να συνεχίσουμε να είμαστε αυτό που είμαστε και να βελτιωνόμαστε τόσο εμείς όσο και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Ανθρώπων που πίστεψαν σε εμάς και στο έργο μας. Στόχος μας είναι να επανεντάξουμε περισσότερο κόσμο στην καθημερινότητά του. Καθώς, επίσης, να συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα στα καλύτερα Κέντρα της Κύπρου. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να έχω μια διεθνή επιτυχία σε αγώνα μα πάνω από όλα να καμαρώνω καθημερινά τη ζωή μου, την Αθηνά μου.

Ευχαριστούμε Ανδρέα για το χρόνο και ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλους σου τους στόχους!

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη
Φωτογραφικό υλικό: Σωτήρης Ρούσος