Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Μαχαλλεκίδου: “Είμαι ευγνώμων για τη ζωή και μου αρέσει να ζω την κάθε μου στιγμή”

Μαχαλλεκίδου: “Είμαι ευγνώμων για τη ζωή και μου αρέσει να ζω την κάθε μου στιγμή”

Μαχαλλεκίδου: “Είμαι ευγνώμων για τη ζωή και μου αρέσει να ζω την κάθε μου στιγμή”

Μαχαλλεκίδου: “Είμαι ευγνώμων για τη ζωή και μου αρέσει να ζω την κάθε μου στιγμή”

Η Άντρεα Μαχαλλεκίδου είναι ένα κορίτσι που αγαπάει τη ζωή όσο αγαπάει το χορό και την υποκριτική. Το Machallekide Dance School φιλοξενεί παιδιά που μοιράζονται τα ίδια όνειρα γι’ αυτό και ως δασκάλα βρίσκεται δίπλα τους τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο!

Τι μπήκε πρώτα στη ζωή σου; Η ενασχόληση με τον χορό ή τον αθλητισμό; Σε ποια ηλικία;

Από πολύ μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας σε μια οικογενειακή επιχείρηση των γονιών μου Χριστάκη και Ζήνα Μαχαλλεκίδη, που είχε να κάνει με τον αθλητισμό και τον χορό, μπήκε αυτό το ‘μικρόβιο’ και έγινε για μένα τρόπος ζωής. Μετέπειτα το να ασχολούμαι με το χορό, έγινε για εμένα πάθος, έγινε άθλημα, ασχολούμουν εξολοκλήρου με αυτό και έτσι ο χορός πλέον δεν ήταν μία απλή ενασχόληση αλλά έγινε πρωταθλητισμός.

Περιέγραψε μας την εμπειρία σου ως φοιτήτρια χορού στο Λονδίνου. Πώς ήταν για σένα τα φοιτητικά χρόνια;

Τα φοιτητικά χρόνια θα μου μείνουν αξέχαστα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σπούδασα BA(Hons) Theatre Dance σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια χορού στο Λονδίνο, στο London Studio Center. Τα πράγματα εκεί δεν ήταν τόσο εύκολα, το πανεπιστήμιο είχε απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε τόσο τάξεις σε διάφορα είδη χορού, θεάτρου και τραγουδιού, όσο και θεωρητικά μαθήματα. Υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός, υψηλό επίπεδο, πολλοί καλοί perfomers κι εμείς καλούμασταν με συνέπεια και πειθαρχεία να ανταπεξέλθουμε σε αυτό.

 

Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις θεατρικό χορό (Musical);

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι και αυτή μου την απόφαση ν’ ακολουθήσω αυτή την τέχνη. Λάτρευα τον χορό, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ σχεδόν με όλα τα είδη χορού, όπως και μου άρεσε πολύ και το θέατρο. Γι’ αυτό και επέλεξα να πάω στο Λονδίνο, όπου θεωρώ πως είναι μία από τις καταλληλότερες πόλεις που μπορεί να προσφέρει με υψηλό επίπεδο όλα αυτά.

Σκέφτηκες καθόλου ν’ ασχοληθείς με την υποκριτική;

Θα μου άρεσε πολύ και είναι μέσα στα μελλοντικούς μου στόχους. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής λόγω της αφοσίωσης μου στο χορό στη σχολή μας, δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Θέλω όταν πάρω την απόφαση να το κυνηγήσω, και αν εφόσον έχω τις κατάλληλες ευκαιρίες να το κάνω, να είμαι αφοσιωμένη εκεί. Είμαι τελειομανής και θέλω όταν κάνω κάτι να είμαι απολύτως εκεί.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σου λένε να αναφέρεις κάτι όμορφο στη ζωή σου.

Είμαι ευγνώμων για τη ζωή και μου αρέσει να ζω την κάθε μου στιγμή. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα δικά μου άτομα που έχω πάντα δίπλα μου, η οικογένεια μου, ο σύντροφος μου και η μικρούλα μου αδερφότεκνη Σεσίλια, το νέο μέλος της οικογένειας μας.

Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα σου μεγαλώνοντας, σε τρομάζουν;

Όχι αντιθέτως, το σώμα μας όπως και το μυαλό μας ωριμάζει μεγαλώνοντας, ξέρουμε καλύτερα πώς να το προσέχουμε και να το προστατεύουμε πιο σωστά.

Τι μαθήματα χορού παραδίδει το Machallekide Dance School και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Στην Σχολή Χορού Μαχαλλεκίδη διδάσκονται πολλά είδη χορού από πτυχιούχους δάσκαλους και καταξιωμένους διπλωματούχους επαγγελματίες χορευτές με πείρα στον χώρο. Μαθήματα όπως μπαλέτο, σύγχρονος χορός, jazz, λάτιν και κοινωνικοί χοροί, hip hop, ελληνικοί λαϊκοί χοροί και belly dance. Επιπλέον, υπάρχουν τμήματα για μυϊκή ενδυνάμωση και ευλυγισία, και η μουσικοκινητική αγωγή που αφορά παιδιά από 3 ετών και άνω. Στην σχολή μας υπάρχουν τμήματα και για ενήλικες, και private μαθήματα για νεόνυμφους. Σημαντικό να σημειώσουμε εδώ πως μαθητές της σχολής μας δίνουν εξετάσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα και λαμβάνουν μέρος σε σεμινάρια και διαγωνισμούς τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ως δασκάλα τι κερδίζεις από τα παιδιά και τι είναι το πρώτο πράγμα που τους μαθαίνεις;

Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, και μέσα από τα μαθήματα μας παίρνω πολλά από αυτά. Εκφράζονται όπως νιώθουν, δίνουν πολύ αγάπη, μαζί δημιουργούμε μέσα από τα μαθήματα μας. Έχοντας σημαντικούς δάσκαλους και προπονητές στην πορεία μου ως χορεύτρια έμαθα να πειθαρχώ και να είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα εφόδια που μου έδωσαν οι δάσκαλοι μου, να εξελιχθώ στον χορό και όχι μόνο και να καταφέρω όνειρα και στόχους. Έτσι και εγώ θέλω να είμαι δίπλα στους μαθητές μου, να τους μεταφέρω την αγάπη και το πάθος μου και μαζί όλοι μέσα από σωστά προγραμματισμένα μαθήματα να δημιουργούμε.

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή σου ως χορεύτρια;

Είχα την ευκαιρία να έχω πολλές όμορφες, σημαντικές στιγμές μέχρι τώρα ως χορεύτρια, θα αναφέρω τις δύο εξίσου πιο αγαπημένες μου. Η μία είναι η περιοδεία που συμμετείχα το 2016 στην Αγγλία που ονομαζόταν Unexpected Tales όπου συνεργάστηκα με κορυφαίους χορογράφους στον χώρο, και μια άλλη ξεχωριστή στιγμή για εμένα ήταν το 2010 όταν εκπροσώπησα με τον καβαλιέρο μου Κώστα Γιαννακού την Κύπρο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητικού χορού (Λάτιν) στην Γαλλία.

Ποιο είδος χορού είναι το αγαπημένο σου;

Μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα είδη χορού, τώρα αν έπρεπε να πω κάποιο, η κάποια από αυτά, θα έλεγα το jazz και το latin, χωρίς να σημαίνει πως δεν λατρεύω να ασχολούμαι με οποιοδήποτε άλλο είδος χορού!

Πώς μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα για το Machallekide Dance School;

Υπάρχει σελίδα στο Facebook, και η ιστοσελίδα μας www.machallekide.com. Επιπλέον υπάρχουν διάφορα βίντεο, αποσπάσματα από διάφορες δουλειές και εμφανίσεις μας, όπως και φωτογραφίες από τους χώρους μας στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram, όσο και στο Youtube και Vimeo. Μπορεί κάποιος να επικοινωνήσετε μαζί για περισσότερες πληροφορίες στο 25 385898 και 99 025258.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σου!

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη

Φωτογραφικό υλικό: Μιχάλης Κόκκινος