Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Νίκος Μεσολογγίτης: “Κάθε φορά που φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO βλέπω την ψυχή μου”.

Νίκος Μεσολογγίτης: “Κάθε φορά που φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO βλέπω την ψυχή μου”.

Νίκος Μεσολογγίτης: “Κάθε φορά που φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO βλέπω την ψυχή μου”.

Νίκος Μεσολογγίτης: “Κάθε φορά που φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO βλέπω την ψυχή μου”.

Ο Νίκος Μεσολογγίτης ή αλλιώς, όπως θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε, ο Mr. OJΟ αποκαλύπτει όλα τα μυστικά επιτυχίας του γνωστού brand OJO Sunglasses στο Sador και μας εξηγεί γιατί ο καθένας μας αξίζει να έχει έστω και ένα ζευγάρι OJO στο ντουλάπι του.

Τα OJO Sunglasses όταν ήλθαν στην Κύπρο έκαναν ένα μεγάλο μπαμ. Φοβηθήκατε ότι αυτό ήταν μια φούσκα που κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξεφούσκωνε;

Η ιδέα και φιλοσοφία OJO δημιουργήθηκαν το 2010 στην Κύπρο. Οι κύριοι άξονες δημιουργίας μας είναι μόνο γυαλιά ηλίου και μόνο OJO με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσουμε τους εκλεκτούς μας πελάτες με ασφάλεια και στυλ σε προσιτές τιμές. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας τους ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία γιατί ήταν και είναι μία πρωτοποριακή ιδέα δημιουργημένη σε γερές βάσης τεχνογνωσίας .

Το πρώτο σας κατάστημα άνοιξε το 2010. Πώς ήταν η πορεία σας από τότε μέχρι σήμερα και πόσα καταστήματα έχετε τώρα στην Κύπρο;

Τον Μάρτιο του 2011 ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα OJO Sunglasses και σήμερα η εταιρεία διαθέτει 41 καταστήματα σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Μάλτα και Λίβανο, όπου εργοδoτεί άμεσα 170 και έμμεσα 760 άτομα.

Έχετε επεκταθεί και στο εξωτερικό. Μέχρι που έχουν φτάσει τα OJO;

Όπως και κάθε καινούργια εταιρεία έτσι και εμείς αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες οικονομικές, διαδικαστικές, αλλά και διάθεσης των προϊόντων μας. Σε όλα αυτά τα 7 χρόνια λειτουργίας μας, μάθαμε ότι για να περπατήσεις 10 χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα και πάντοτε με χαρακτήρα και σεβασμό.

Κάποιοι λένε ότι τα OJO έχουν χαμηλές τιμές σε σχέση με άλλα γνωστά brands γιατί δεν φτάνουν την ποιότητα των δεύτερων. Τι απαντάτε σε αυτούς;

Απώτερος σκοπός αλλά και στόχος της εταιρείας μας είναι μέχρι το 2020 να έχουμε τουλάχιστον 100 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα αναγνωρίσιμο  όνομα στα γυαλιά ηλίου και όχι μόνο.

Βιώσατε την οικονομική κρίση και τη μεγάλη αλλαγή της αγοράς λόγω αυτής. Ποια ήταν οι αλλαγές που έγιναν στην κυπριακή αγορά και πώς προσαρμοστήκατε εσείς;

Είναι γεγονός ότι τα γυαλιά ηλίου OJO  εκτός από την άριστη ποιότητα η οποία συνάδει με όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα διαθέτουν ίσως και τις πιο προσιτές τιμές της παγκόσμιας αγοράς. Αναγκαστικά θα πρέπει να μοιραστώ μαζί σας το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας μας που δεν είναι άλλο από το ότι είμαστε σχεδιαστές αλλά κυρίως παραγωγοί των ιδίων μας των γυαλιών. Αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς μεσάζοντες σε ολόκληρη την διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των γυαλιών ηλίου το τελικό όφελος μετατίθεται στον καταναλωτή. Η εταιρεία OJO Sunglasses είναι ήδη μέτοχος σε 2 εργοστάσια παραγωγής γυαλιών ηλίου στην Κίνα και 1 στην Ιταλία.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η συνέχεια της οικονομίας της Κύπρου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει ανακάμψει για τα καλά. Η δική σας εμπειρία τι λέει;

Η οικονομική κρίση του 2013 παρόλο που προσωπικά είχαμε υποστεί αρκετά σοβαρή οικονομική ζημιά καταφέραμε μέσα από πόθο και πάθος να αναστηθούμε πιο σοφοί και δυνατοί. Σχετικά με την οικονομία της Κύπρου μέχρι και το 2017 πιστεύω ότι έχουν γίνει σημαντικότατα βήματα ανάκαμψης όπως και ότι από το 2018 όλη αυτή η ανάπτυξη θα μεταφερθεί στα κάτω στρώματα της οικονομίας, δηλαδή θα αρχίσει η μεσαία και χαμηλή τάξη να δέχεται τα οικονομικά οφέλη των τελευταίων 3 χρόνων.

Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στο γυαλί;

Οι τάσεις για τα γυαλιά ηλίου για το 2018 είναι οι μεταλλικοί σκελετοί σε διάφορους χρωματισμούς όπως το Silver Gun, το Rose Gold αλλά και το Bronze. Όσο δε για τους φακούς γυαλιών ηλίου μπαίνουμε σε πιο ελαφριά χρώματα όπως το
Tomato Cherry, Ice Blue, Pink Levanter , όπως και το Sandwich.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια για το brand;

H OJO Sunglasses όπως και κάθε εταιρεία που σέβεται τον καταναλωτή αλλά και το όνομά της, σχεδιάζει για το 2018 να διαθέσει ακόμη ένα προϊόν OJO αλλά και αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα στο www.ojosunglasses.com.

Λόγω της δουλειάς σας ταξιδεύετε συχνά. Ποια από τις χώρες που έχετε πάει σε έχει κερδίσει περισσότερο;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και η χώρα που με έχει εντυπωσιάσει πέραν οποιασδήποτε προσδοκίας είναι η Κίνα. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μεγάλη εμπειρία ανεξαρτήτως ηλικίας η επίσκεψη στην χώρα αυτή ,έτσι ώστε να γνωρίσουμε μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα, ήθη, έθιμα αλλά και επαγγελματικότητα.

Τι σκέφτεστε κάθε φορά που φοράτε τα OJO γυαλιά ηλίου σας;

Κάθε φορά που φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO βλέπω την ψυχή μου.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη
Φωτογραφικό υλικό: Σωτήρης Ρούσος