Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Παναγιώτης Δημητρίου: «Cooking is Love»

Παναγιώτης Δημητρίου: «Cooking is Love»

Παναγιώτης Δημητρίου: «Cooking is Love»

Παναγιώτης Δημητρίου: «Cooking is Love»

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις ξεχωριστές γεύσεις του στο Μάλαμα και στο Ousia Lounge Bar και τον έχουμε αγαπήσει μέσα από το τηλεοπτικό παιχνίδι Master Chef. Ο Παναγιώτης Δημητρίου μιλάει στο Sador για την τηλεοπτική του εμπειρία, για το πώς κατάφερε να κάνει την αγάπη του για τη μαγειρική, επάγγελμα αλλά και για τα επόμενά του σχέδια.

Παναγιώτη πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μαγειρική – ζαχαροπλαστική;
Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι είχα μια κλίση στην μαγειρική. Σε αυτό συνέβαλε και ο πατέρας μου ο οποίος ήταν σεφ και είχε εστιατόρια! Η αγάπη μου και ο θαυμασμός μου προς το πρόσωπό του ήταν ένα κίνητρο στο ν’ ακολουθήσω κι επαγγελματικά αυτή την τέχνη.

Σε έχουμε δει φέτος στην τηλεόραση, στο Master Chef. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να συμμετέχεις;

Πρωτίστως η μεγάλη μου αγάπη για την μαγειρική… Έπειτα ήθελα να βρεθώ κοντά σε ονόματα τις ελληνικής γαστρονομίας και να μάθω από αυτούς. Σαν άνθρωπος, έχω αρχή και μότο ζωής ότι ο εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο. Γι’ αυτό προσπαθώ ν’ αναπτύσσω τις τεχνικές μου και τις γνώσεις μου στον τομέα μου.

Παρόλο που δεν βγήκες τελικά νικητής, τι κέρδισες μέσα από αυτή την εμπειρία;
Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι εμπειρίες, οι εικόνες και η συναναστροφή μου με τους κορυφαίους είναι το μεγαλύτερο έπαθλο που μπορούσα να κερδίσω. Από την πρώτη στιγμή είχα πίστη στον εαυτό μου και θεωρούσα ότι θέλω να πάω όσο πιο μακριά μπορώ μέσα στο παιχνίδι. Μέσα από την σκληρή και καθημερινή δουλειά και τα πολύωρα γυρίσματα ήρθε το αποτέλεσμα που είναι πολύ τιμητικό για μένα.

Εκτός από σεφ, είσαι κι ένας νεαρός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης στο νέο στέκι της Λεμεσού Μάλαμα Φαγοποτείον και στο Ousia Lounge Bar. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τα δύο;

Όντως ο συνδυασμός όλων αυτών μπορεί να προκαλεί πανικό στο άκουσμά τους αλλά πιστέψτε ότι μέσα από αυτούς τους ρυθμούς έχω γίνει καλύτερος επαγγελματίας. Μέσα από αυτή την οπτική, μπορώ να δω πως λειτουργεί ένας σεφ απέναντι στο κοινό ή τον επιχειρηματία και αντιστρόφως πως λειτουργεί ένας επιχειρηματίας απέναντι στον σεφ ή το κοινό. Με σωστό προγραμματισμό και πλάνο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Και φυσικά με την αγάπη σε ό,τι κάνεις, εξού και το νέο μου μότο είναι: «Cooking is love».

Είσαι σίγουρα πολύ απασχολημένος με όλα αυτά που έχεις να τρέχουν. Περιέγραψε μας μια τυπική σου μέρα. Από το πρωί μέχρι τη στιγμή που πας για ύπνο.
Ξυπνώ αρκετά νωρίς και μετά τον πρώτο καφέ στα γρήγορα, πάω να πάρω τις πρώτες ύλες για την κουζίνα των εστιατορίων. Έπειτα πηγαίνω στα εστιατόρια για την προετοιμασία των πιάτων. Στο μεσοδιάστημα κάνω τα διάφορα meetings με τους συνεργάτες μου και συνεχίζω μέχρι το απόγευμα την προετοιμασία στα εστιατόρια.

Εν συνέχεια τα απογεύματα, προσπαθώ να κάνω πράγματα που μ’ ευχαριστούν και με ξεκουράζουν (όσο μου το επιτρέπουν οι συνθήκες) και επιστρέφω στα εστιατόρια όπου με περιμένει αρκετή δουλειά. Από όλες αυτές τις στιγμές της καθημερινότητάς μου, κορυφαία είναι όταν οι πελάτες μας μένουν ευχαριστημένοι και αυτό φαίνεται από τις προσωπικές μας συζητήσεις.

 

Τι σε χαλαρώνει και σε ξεκουράζει;

Πάντοτε με χαλαρώνει η καλή παρέα, οι συζητήσεις με ευχάριστα και θετικά άτομα και φυσικά ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.

Σου έχουν ανοιχτεί καινούριες πόρτες μετά το Master Chef? Θα ήθελες να επιστρέψεις στην τηλεόραση κάποια στιγμή ίσως σε άλλο ρόλο αντί γι’ αυτόν του διαγωνιζόμενου;
Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για διάφορες εκπομπές και πιστεύω ότι το πέρασμά μου από το Master Chef ασφαλώς κι έχει βοηθήσει. Εγώ και η ομάδα μου δουλεύουμε πάνω στο καλύτερο concept που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν που ξεκινά;

Πρώτα απ’ όλα κάνω μια «στρατολόγηση» νέων συνεργατών και ατόμων, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, που θα είναι δίπλα μου καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, καθώς πιστεύω ότι με τους σωστούς συνεργάτες θα μπορώ να δημιουργήσω. Και όπως ξέρετε η μαγειρική είναι δημιουργία. Ακόμη, με ενδιαφέρει η συνεχής ανανέωση των γνώσεων μου και φυσικά η ανάπτυξη των εστιατορίων Μάλαμα Φαγοποτείον και Ousia lounge café & bar που τολμώ να πω πως έχουν γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σου και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη

Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Ερέσσιος