Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Δημήτρης Χαραλάμπους -Το The Hub Cafe είναι ο νέος hot προορισμός της πόλης!!!

Δημήτρης Χαραλάμπους -Το The Hub Cafe είναι ο νέος hot προορισμός της πόλης!!!

Δημήτρης Χαραλάμπους -Το The Hub Cafe είναι ο νέος hot προορισμός της πόλης!!!

Δημήτρης Χαραλάμπους -Το The Hub Cafe είναι ο νέος hot προορισμός της πόλης!!!

Γνωρίσαμε το The Hub Cafe μέσα από την επίσκεψή μας σ’ αυτό. Μας εντυπωσίασε τόσο ο τρόπος λειτουργίας του όσο και ο φρέσκος καφές του και τα γλυκά του. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μία κουβέντα με το νεαρό ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Χαραλάμπους, για να μας πει πώς δημιουργήθηκε αυτός ο νέος hot προορισμός της πόλης και τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία του.

Πώς πήρες την απόφαση στην ηλικία μόνο των 29 να προχωρήσεις στη δική σου επιχείρηση;Βρήκες πολλά εμπόδια μπροστά σου;

Εδώ και 3 χρόνια μελετάμε το θέμα της εστίασης και συγκεκριμένα στον τομέα του καφέ. Είναι κάτι το οποίο πάντα ήθελα να πραγματοποιήσω και επιτέλους αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι συνάντησα αρκετά εμπόδια, απορρίψεις και διάφορες άλλες καταστάσεις, όμως η θετική σκέψη, η αφοσίωση στα όνειρα μας και η αντίληψη ότι αυτά με έκαναν πιο δυνατό, βοήθησαν να προχωρήσω προς την υλοποίηση του The Hub Cafe. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω σε όλα τα νέα παιδιά να μην κάνουν εκπτώσεις στα όνειρα τους και να γνωρίζουν ότι μπορούν να καταφέρουν αυτά επιθυμούν. Πίστη, θετική σκέψη, απόφαση και δράση. Έτσι και αλλιώς μια ζωή έχουμε και οφείλουμε να την ζήσουμε! Πίσω από τη δημιουργία του The Hub Cafe, κρύβεται μία ωραία ιστορία.

Θες να τη μοιραστείς μαζί μας;

Βεβαίως. Πριν από περίπου 3 χρόνια πήραμε την απόφαση μαζί με την γυναίκα μου ότι πρέπει να αρχίσουμε να μελετάμε τον τομέα της εστίασης, αφού είναι κάτι που πραγματικά μας άρεσε. Οι πολλές απορρίψεις από διάφορους τομείς και οι πολλές αποτυχίες μας έφεραν ακόμα και στο σημείο να πούμε ότι αυτό τελικά ίσως να μην είναι για μας. Όμως η θετική σκέψη, η θέληση και η πίστη μας προς το στόχο μας νίκησε και μέρα με τη μέρα στο μυαλό μας κτιζόταν σιγά σιγά το Τhe Hub Cafe και σήμερα καταφέραμε να έχουμε κάτι που ως πριν μερικούς μήνες φαινόταν πολλές φορές ακατόρθωτο και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων.

Ποια εμπειρία θέλει να δώσει στους πελάτες του το The Hub Cafe?

Η εμπειρία που θέλει να δώσει το The Hub Cafe (το κεντρικό σημείο) στους πελάτες του είναι η καλή εξυπηρέτηση, το οικείο περιβάλλον και η ζεστασιά αφού τα κύρια του στοιχεία είναι ξύλο το πράσινο και το τούβλο. Επίσης, η ποιότητα σε όλους τους τομείς (καφές, προϊόντα, περιβάλλον) είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Εξίσου σημαντική είναι η χαλάρωση.

Τι περιλαμβάνει το μενού του; Καταρχήν να πούμε ότι οι καφέδες είναι blends τα όποια είναι δημιουργία του The Hub Cafe. Επίσης, μπορεί ο κόσμος να τα αγοράσει και για το σπίτι του. Το μενού του καταρχάς σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις ανάμεσα στο βιολογικό και στο μη βιολογικό σε όλα του τα προϊόντα, φροντίζοντας πάντα η ποιότητα του να είναι στα ύψη. Από τον καφέ ο οποίος είναι 100% arabica και υπάρχει σε house blend, organic blend και decaf organic blend μέχρι τα γλυκά τα οποία κάποια είναι τα γλυκά που γνωρίζουμε σε πολύ ψηλή ποιότητα και τα Superfoods muffins και το protein Chocolate cheesecake χωρίς γλουτένη και χωρίς επιπλέον ζάχαρη που ήδη ο κόσμος έχει λατρέψει.

Πρόσφατα έχει προσθέσει και υπηρεσία delivery;

Ναι, πλέον υπάρχει και η υπηρεσία του Delivery από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.

Tι ρόλο έχεις εσύ στην όλη λειτουργία της καφετέριας, ως ιδιοκτήτης; Είσαι αυτό που λέμε manager on floor;

Ο ρόλος μου είναι βοηθητικός. Αν χρειαστεί μπαίνω στο μπαρ και κάνω καφέδες ή ακόμα καθαρίζω τραπέζια. Επίσης, δεν έχω την φιλοσοφία του κλασικού αυστηρού αφεντικού. Εφαρμόζω την φιλοσοφία του Ηγέτη που είναι δίπλα στο προσωπικό του πάντα όμως με συγκεκριμένους κανόνες.

Ποια είναι η δική σου σχέση με τον καφέ;

Η σχέση μου με τον καφέ είναι σχέση αγάπης. Και όταν αγαπάς κάτι πραγματικά φροντίζεις να το μαθαίνεις και του δίνεις τα καλύτερα εφόδια έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει.

Πόσες ώρες εργάζεσαι τη μέρα και πώς περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλο το χρόνο μου τον αφιερώνω στο The Hub Cafe , λόγω του ότι ακόμα είναι αρχή και θεωρώ πως πρέπει να είμαι εκεί έτσι ώστε να δω ακριβώς τι χρειάζεται το καφέ αλλά και να είμαστε δίπλα τόσο στο προσωπικό και φυσικά στους πελάτες μας. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω φυσικά στην οικογένεια μου. Στην κόρη μου και την γυναίκα μου οι οποίες με βάζουν σε έναν άλλο κόσμο και μου “αφαιρούν” το οποιοδήποτε άγχος ή σκέψεις μπορεί να έχω για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτές και μου δίνουν πολλή ενέργεια και στήριξη και για αυτό τις υπερευχαριστώ!

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το μότο σου για τη ζωή; Το κλειδί της ευτυχίας είναι η αφοσίωση σε αυτήν και η φροντίδα του εαυτού μας μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και της ευγνωμοσύνης.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια; Τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια τον φαντάζομαι πιο “σοφό” μέσα από τα εξαιρετικά μαθήματα της ζωής και πιο γαλήνιο. Ν’ απολαμβάνω την οικογένειά μου ακόμη περισσότερο.

Ευχαριστούμε Δημήτρη και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη

Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Ερέσσιος