Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Χταπόδι Με Ελιές Και Κάππαρη … από Vasili Tzima

Χταπόδι Με Ελιές Και Κάππαρη … από Vasili Tzima

Χταπόδι Με Ελιές Και Κάππαρη … από Vasili Tzima

Χταπόδι Με Ελιές Και Κάππαρη … από Vasili Tzima

Βάλτε όλα τα λαχανικά το σκόρδο τα μυρωδικά σε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό .Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα μπλανσάρετε το χταπόδι σε αλατισμένο νερό για ένα λεπτό. Βγάλτε το και σκουπίστε το και μετά προσθέστε το στο νερό με τα λαχανικά.σε χαμηλή φωτιά αφήστε το για 4-5 ώρες . Αφήστε το μετά μέσα στον ζωμό του.

Για την σαλάτα

Μαδαμε όλα τα σαλατικα με το χέρι και τα Πλενουμε . Τα στεγνώνουμε καλά και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια, την κάπαρη, το καρύδι και τις ελιές . Κόβουμε το χταπόδι όπως επιθυμούμε και το βάζουμε απο πάνω . Το περιχυνουμε με λάδι και ξύδι ντομάτας.

  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 2 Καρότα
  • 1 φινόκιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 2 κλωναρια θυμάρι
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 2 φύλλα δαφνής
  • 2 κιλ χταπόδι
  • Σπόρους φινόκιο
  • Για την σαλάτα
  • Διάφορα σαλατικά
  • 100 γραμ ελιές μαύρες
  • 50 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ κάππαρη
  • 50γραμ ξύδι ντομάτας
  • 100 γρ ντοματίνια
  • 150 γραμ ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Prep Time: 15 mins, Cook Time: 30 mins, Portions: 4