Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Ο Χρίστος Σταύρου γράφει τη δική του “μπεργκερ-ιστορία”!!

Ο Χρίστος Σταύρου γράφει τη δική του “μπεργκερ-ιστορία”!!

Ο Χρίστος Σταύρου γράφει τη δική του “μπεργκερ-ιστορία”!!

Ο Χρίστος Σταύρου γράφει τη δική του “μπεργκερ-ιστορία”!!

Ο Χρίστος Σταύρου γράφει τη δική του “μπεργκερ-ιστορία”

Το Burger Stories αποτελεί την υλοποίηση της αγάπης για χάμπουργκερ που είχε πάντα ο ιδιοκτήτης του, Χρίστος Σταύρου. Το μενού του περιλαμβάνει σπιτίσια μπιφτέκια φτιαγμένα με μία δική τους μυστική συνταγή μαζί βέβαια με τα επιθυμητά συνοδευτικά. Εμείς βρήκαμε τον Χρίστο στον ίδιο τον υπέροχο χώρο του που είναι industrial και μοντέρνος και μάθαμε λίγα πραγματάκια παραπάνω για τον ίδιο αλλά και για τις περίφημες ιστορίες του από τα μπέργκερ.

Σε μία τόση νεαρή ηλικία αποφασίζεις ν’ ανοίξεις δικό σου μαγαζί. Τι ήταν αυτό που σε έσπρωξε σ’ αυτή την κίνηση τόσο νωρίς; Έχεις πιστεύεις τις γνώσεις που χρειάζονται για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα;
Με τα πέρας των σπουδών μου και της επιστροφής μου στην Πάφο, σκεφτόμουν τι ήταν αυτό που έλειπε από την πόλη μας και μου ήλθε η ιδέα για ένα διαφορετικό μαγαζί με homemade burgers.
Οι σπουδές μου στον κλάδο του Hospilatily Management, καθώς και η πείρα που απέκτησα δουλεύοντας στην οικογενειακή μας ταβέρνα, σε συνδυασμό με τους κατάλληλους συνεργάτες με κατέστησε έτοιμο για το εγχείρημα αυτό.

Γιατί αποφάσισες να ανοίξεις μπεργκεράδικο; Ποια είναι η σχέση σου με το
Χάμπουργκερ;

Όπως ανάφερα πιο πάνω ήταν κάτι που έλειπε από την Πάφο. Ως λάτρεις των μπέργκερ πάντα έτρωγα τα “έτοιμα” από τις υπάρχουσες αλυσίδες fast food αλλά πάντα έλειπε αυτή η σπιτίσια γεύση.

Η συνταγή για τα μπιφτέκια είναι μόνο μία; Είναι κάποια δική σου, μυστική συνταγή;
Σε συνεργασία με τον δικό μας σεφ, Φάνο Χατζηπαναγιώτου, συμπληρώσαμε τη δική μας μυστική συνταγή σε 4 διαφορετικά είδη μπέργκερ: χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Μπορεί ένα μπέργκερ να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό και με λίγες θερμίδες;
Φυσικά! σε συνεργασία με την διατροφολόγο μας κυρία Στέφανη Αγαθαγγέλου ήδη έχουμε το δικό μας υγιεινό healthy burger και παράλληλα μπορεί ο καθένας να διαλέξει το δικό του υγιεινό μπέργκερ με ψωμί ολικής αλέσεως, γιαούρτι, μπιφτέκι κοτόπουλο ή γαλοπούλας και τα διάφορα λαχανικά που προσφέρουμε.


To Burger Stories, δηλαδή “Ιστορίες Χάμπουργκερ” δεν είναι καθόλου τυχαία ονομασία. Πες μας κάποιες από αυτές τις “ιστορίες” ή αλλιώς συνταγές.
Το Burger Stories πάνω απ’ όλα είναι ένα χαλαρό, φιλικό  περιβάλλον που κάθε μέρα φιλοξενεί όλων την γκάμα  ανθρώπων από οικογένειες με μικρά παιδιά, ζευγάρια, παρέες οι οποίοι κάθε φορά δοκιμάζουν τις διάφορες μας συνταγές και έτσι από άγνωστοι είμαστε όλοι  μια οικογένεια  φτιάχνοντας τις δικές μας ιστορίες.


Πόσα διαφορετικά πιάτα μπέργκερ σερβίρετε και ποια έχει ξεχωρίσει ο κόσμος μέχρι σήμερα;

Το Burger Stories μπορείς να προσφέρει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς burger με 4 διαφορετικά είδη πατάτας. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να διαλέξει τα υλικά από μόνος του και να φτιάξει το δικό του μπέργκερ.
Τα μπέργκερ που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από τους θαμώνες μας είναι το XXL Burger, το Ultimate Angus, το High Protein Burger, το Godfather Monore, το Cheeseburger και το Carribean.

Ποια ήταν μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό σου το εγχείρημα;
To κοινό της Πάφου μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με πολύ καλά σχόλια για το μαγαζί μας. Αυτό αποδεικνύει γιατί με την πάροδο του χρόνου οι πελάτες μας όλο και αυξάνονται.

Πιστεύεις ότι η Πάφος αρχίζει ν’ ανακάμπτει μετά από πολύ μεγάλη περίοδο που βρισκόταν σε αδράνεια λόγω της κρίσης;
Σημαντικό ρόλο για να ξεφύγουμε από την αδράνεια της οικονομικής κρίσης  έπαιξε και το γεγονός της ανακήρυξης της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017. Τα έργα που έγιναν σε συνδυασμό με τα καινούργια μαγαζιά που άνοιξαν και τη θερμή προσέγγιση του κόσμου, μας δείχνει ότι σιγά σιγά θέσαμε θεμέλια για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση.

Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που έχεις και σ’ αυτήν υπάρχει και ένα χάμπουργκερ;
Στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη προσπάθησα να φάω το Challenge μπέργκερ κατά την επίσκεψή μου σε ένα τοπικό μπεργκεράδικο. Το challenge μπέργκερ περιείχε  6 μπιφτέκια, πατάτες και αναψυκτικό. Η πρόκληση ήταν ότι αν το έτρωγα όλο, το μπέργκερ θα ήταν κερασμένο από το κατάστημα. Φυσικά απέτυχα.

Όταν δεν… τρως χάμπουργκερ τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Στο λίγο χρόνο που μου απομένει από το Burger Stories, προσπαθώ να τον αξιοποιώ όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται περνώντας χρόνο με την οικογένεια και φίλους .

Ευχαριστούμε Χρίστο για την όμορφη κουβέντα.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη
Φωτογραφικό υλικό: Christofer Papadopoulos