Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Mιράντα Βασιλείου: Κάθε ντιζάιν και μια μικρή ιστορία!!!

Mιράντα Βασιλείου: Κάθε ντιζάιν και μια μικρή ιστορία!!!

Mιράντα Βασιλείου: Κάθε ντιζάιν και μια μικρή ιστορία!!!

Mιράντα Βασιλείου: Κάθε ντιζάιν και μια μικρή ιστορία!!!

Η Μιράντα Βασιλείου είναι η δημιουργός της επιτυχημένης εταιρείας MVDesigns Studio που αναλαμβάνει τον εσωτερικό σχεδιασμό διάφορων χώρων, με μεγάλη επιτυχία όπως σπίτια, καφετέριες, επιχειρήσεις κλπ. Σε μία εποικοδομητική κουβέντα μας μιλάει για το ξεκίνημά της, για τα μότο της και τα όνειρά της για τη ζωή.

Είσαι ιδιοκτήτρια της εταιρείας MVDesigns. Studio. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτήν.

Αρχικά να σου πω ότι σπούδασα Bachelor Art of Interior Design στο Frederick University και παράλληλα δούλευα σε γνωστή εταιρεία επίπλων ως interior desinger. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να κάνω το πρώτο μου πρότζεκτ που ήταν γνωστή καφετέρια στη Λεμεσό. Στη συνέχεια ανέλαβα το σχεδιασμό μιας μπουτίκ ρούχων και σιγά σιγά ερχόταν το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου. Το 2010 μεταφέρθηκα σε δικά μου γραφεία και με σκληρή δουλειά κατάφερα να έχω μια καλή ομάδα.
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μου αρέσει να ενημερώνομαι συνεχώς για ό,τι έχει σχέση με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Πηγαίνω σε διάφορες εκθέσεις στην Ευρώπη και την Ασία. Πρόσφατα έζησα και μερικά χρόνια στις ΗΠΑ κι έτσι εμπλούτισα πιο πολύ τις γνώσεις μου στο χώρο που είμαι με διάφορα σεμινάρια και εκθέσεις που είδα.

Ποιο ήταν το πιο αγαπημένο πρότζεκτ που ανάλαβες μέχρι στιγμής και γιατί;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα πρότζεκτ μου. Για μένα είναι όλα αγαπημένα. Αξέχαστη θα μου μείνει η εμπειρία που είχα, αναλαμβάνοντας ένα ράντζο. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Ένα πρόσφατο μου πρότζεκτ είναι το The HUB Cafe, το οποίο ξεκίνησα από το μηδέν. Είναι αυτό που λέμε βιολογικό καφέ, έτσι συνδύασα το πράσινο μαζί με το ξύλο που είναι φυσικά υλικά.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση ενός σπιτιού;

Είναι το mix & match. Mου αρέσει πολύ να συνδυάζω το παλιό με το καινούργιο. Οι μίνιμαλ γραμμές, το temporary καθώς και το Industrial.

Ο κόσμος στην Κύπρο είναι, πιστεύεις, πιο ανοιχτός σήμερα προς το επάγγελμά σου;

Πιστεύω ο κόσμος είναι ακόμη λίγο διστακτικός στο προς να εμπιστευτεί έναν Interior Designer για τον χώρο του. Ένας Interior Designer θα καθοδηγήσει σωστά τον πελάτη του για τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου και μπορεί να βρει οικονομικές λύσεις με βάση το budget που διαθέτει. Eπίσης, μπορεί να τον βοηθήσει στο να εξοικονομήσει χρήματα, που αλλιώς θα τα σπαταλούσε άσκοπα. Μπορεί η δουλειά που κάνει ο Interior Designer να ακούγεται σαν πολυτέλεια αλλά δεν είναι.

Ποια χρώματα σου αρέσουν σ’ ένα σπίτι;

Δεν υπάρχει συνδυασμός χρωμάτων από μόνος του. Υπάρχει το φως και αυτό δίνει τον καλύτερο συνδυασμό.

Για ποιο πράγμα είσαι περισσότερο ευγνώμων στη ζωή σου;

Είμαι περισσότερο ευγνώμων για την υγεία μου και για την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου. Είμαι ευγνώμων για τα ταξίδια που είχα την ευλογία να κάνω. Για το ότι έζησα στο Λονδίνο και στην Αμερική και έμαθα τόσα πολλά πράγματα για τη δουλειά μου.

Πιστεύεις ότι η Κύπρια γυναίκα μπορεί να πετύχει ό,τι θελήσει; Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιαν που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό της, όπως εσύ;

Ναι και η συμβουλή μου προς μία γυναίκα είναι να αγαπά πολύ αυτό που κάνει και να θυσιάσει αρκετές ώρες από την οικογένειά της. Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά όταν αγαπάς κάτι τελικά το διεκπεραιώνεις με άριστο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα επόμενα πρότζεκτ που ετοιμάζεις;

Τα επόμενα μου πρότζεκτ είναι ένα κατάστημα μπουτίκ λουλουδιών, μια ψησταριά που θα συνδυάζει και εστιατόριο και τρεις επαύλεις. Όνειρό μου είναι μία μέρα να κάνω τη δική μου εκπομπή ανακαίνισης στην τηλεόραση για να διαμορφώνω σπίτια ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Θέλω να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα μέσα σε ένα χώρο.

Πώς προσεγγίζεις ένα πιθανόν σου πελάτη;

Πρώτα φροντίζω να βρεθώ μαζί του σ’ ένα χώρο χαλαρό για να μου πει τι του αρέσει. Τα χρώματα, το στυλ που του αρέσουν και τι ονειρεύεται γιατί αυτός θα ζει στο χώρο που θα δημιουργήσω κι εγώ με τη σειρά μου θα αποτυπώσω όσα περισσότερα μπορώ που θα μου πει και θα υλοποιήσω τα όνειρά του, προσθέτοντας τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες.

Πες μας τα αγαπημένα σου μότο για το ντιζάιν και τη ζωή.

To μότο που χρησιμοποιώ πολύ στη δουλειά μου είναι το “Interiors always have stories and sometimes mysteries to solve…”. Aκόμη ένα που μου αρέσει πολύ είναι το “there’s more to design than meets the eyes”.

Πώς μπορεί να έλθει κάποιος σε επαφή μαζί σου και να γνωρίσει την εταιρεία σου;

Τα γραφεία μας είναι κοντά στο Μεσαιωνικό Κάστρο, όμως, μπορεί κάποιος να με βρει στο τηλέφωνο 99145005 ή στο email Miranda@mvdesigns.com.cy. Eπίσης, μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για μας μέσα από το Facebook Page MVdesigns Studio και την ιστοσελίδα μας www.mvdesigns.com.cy.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη
Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Ερέσσιος