Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Tips Για Ένα Πετυχημένο Πάσχα ……από Vasili Tzima!!!

Tips Για Ένα Πετυχημένο Πάσχα ……από Vasili Tzima!!!

Tips Για Ένα Πετυχημένο Πάσχα ……από Vasili Tzima!!!

Tips Για Ένα Πετυχημένο Πάσχα ……από Vasili Tzima!!!

Βαμμένα Αυγά

Αφήνουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα καθαρίζουμε καλά με ξύδι.

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό –για να μην σπάσουν- σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τοποθετούμε πάντα μία στρώση αυγών στην κατσαρόλα.

Επιλέγουμε μια καλής ποιότητας βαφή, η οποία δεν θα αφήνει σημάδια.

Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής.

Μετά τη βαφή, αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί ή στην ίδια την συσκευασία των αυγών.

Αν θέλουμε να δώσουμε μια γυαλάδα, τα περνάμε καλά με λάδι.

Τσουρέκι

Όταν πλάθουμε το τσουρέκι, δεν χρησιμοποιούμε πολύ αλεύρι γιατί θα φαίνεται μετά το ψήσιμο.

Αν θέλετε να βάλετε κόκκινο αυγό, να το βάλετε 10 -15 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, όταν η ζύμη θα είναι ελαστική.

Ο κρόκος με τον οποίο θα αλείψετε το τσουρέκι να είναι καλά αναμεμιγμένος με 2 κουταλιές νερό. Να κάνετε ένα ελαφρύ πέρασμα με ένα πινέλο, γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος το αυγό θα «αρπάξει» , ενώ το τσουρέκι θα είναι άψητο.

Αν δεν έχουμε σκόνη μαστίχας και μαχλεπίου, τα χτυπάμε ένα-ένα σε γουδί, με λίγη ζάχαρη για να μην κολλάνε στα τοιχώματα.