Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Παναγιώτης Γεωργιάδης: Ο απόλυτος εχθρός του λίπους είναι εδώ και ονομάζεται Elements!

Παναγιώτης Γεωργιάδης: Ο απόλυτος εχθρός του λίπους είναι εδώ και ονομάζεται Elements!

Παναγιώτης Γεωργιάδης: Ο απόλυτος εχθρός του λίπους είναι εδώ και ονομάζεται Elements!

Παναγιώτης Γεωργιάδης: Ο απόλυτος εχθρός του λίπους είναι εδώ και ονομάζεται Elements!

Χρειάστηκαν 3 μήνες μελέτης, προετοιμασίας και ασκησιολογίου, σε συνδυασμό με μεθοδολογία διδασκαλίας για να καταφέρω να καταλήξω στο πώς θα γίνεται το μάθημα καύσης λίπους!

Το μάθημα Elements παραδίδεται κάθε Δευτέρα, στις 19:30, στο γυμναστήριό μας CrossFit Limassol (οδός Σαίξπηρ 9) και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, ειδικά σε αρχάριους και από 15 χρονών και πάνω.

Να τονίσω ότι το μάθημα αυτό δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από τα γνωστά μαθήματα CrossFit που παραδίδουμε καθημερινά, με την διαφορά ότι το Elements επικεντρώνεται σε βοηθητικές ασκήσεις για βελτίωση ακρίβειας, ευκινησίας, συντονισμού, ισορροπίας και καρδιοαναπνευστικής αντοχής.

Η προπόνηση γίνεται σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, στο οποίο η ατμόσφαιρα σου δίνει ώθηση κι έμπνευση για να γυμναστείς. Όσοι μας επισκέφθηκαν το έχουν διαπιστώσει.

Όσο για τον προγραμματισμό του μαθήματος, υπάρχει μια λογική στη σειρά, στη διάρκεια και στην επιλογή των ασκήσεων, με σκοπό την καύση θερμίδων και κάψιμο λίπους, όπως επίσης και αποφυγή μυϊκής κόπωσης. Οι ασκήσεις εκτελούνται σε υψηλές εντάσεις, είναι πολυαρθρικές και λειτουργικές, με εναλλαγή ασκήσεων από upper σε lower body, για να κινείται το αίμα από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Για να μην ξεφύγουμε σε ορολογίες, πιο κάτω θα σας αναφέρω πώς λειτουργεί ο μηχανισμός καύσης λίπους, ανάλογα με την ένταση της άσκησης και τον τρόπο σκέψης μου με όσο πιο απλά λόγια γίνεται.

Στο σώμα μας σε κατάσταση ηρεμίας, τα λίπη συμμετέχουν σε ψηλό ποσοστό και οι υδατάνθρακες σε πιο χαμηλό, ενώ σε υψηλές εντάσεις άσκησης η συμμετοχή των λιπών είναι πολύ χαμηλή και οι υδατάνθρακες πολύ ψηλή *Υπάρχει μικρή συμμετοχή πετεινών για παραγωγή ενέργειας. Εδώ να διευκρινίσουμε ότι σε χαμηλές εντάσεις (<55%) άσκησης, τα λίπη συμμετέχουν σε υψηλό ποσοστό, ΑΛΛΑ λόγω χαμηλών καύσεων, καίγονται λίγα γραμμάρια μόνο. Το ποσό υδατανθράκων που καίγεται είναι αμελητέο και γι’ αυτό οι χαμηλές εντάσεις συστήνονται για άλλους σκοπούς, πχ. προθέρμανση. Σε μεσαίες εντάσεις (55-70%), όσο αυξάνεται η ένταση, τόσο περισσότερα γραμμάρια λίπους καίγονται, παρόλο που η ποσοστιαία συμμετοχή των λιπών μειώνεται. Το λίπος αυτό προέρχεται κυρίως από τον υποδόριο ιστό.

Σε υψηλές εντάσεις (70-85%), καίγονται αρκετά γραμμάρια λίπους, παρά τη χαμηλή ποσοστιαία συμμετοχή των λιπών, λόγω των υψηλών απαιτήσεων της άσκησης, αλλά σε μεγάλο ποσοστό καίγεται το ενδομυϊκό λίπος (όχι απαραιτήτως κακό για αυτούς που θέλουν να γραμμώσουν).

Ο αριθμός ατόμων περιορίζεται μέχρι τους 14 με δύο προπονητές και το κόστος κάθε μαθήματος είναι 10 ευρώ για τα μη μέλη και 5 ευρώ για τους συνδρομητές.

* Δωρεάν δοκιμαστική προπόνηση Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25340271 Διεύθυνση: Σαίξπηρ 9 (Παλιά Λεμεσός)