Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Στέλιος Παναγιώτου: “Το Muay Thai έδωσε σκοπό και νόημα στη ζωή μου”.

Στέλιος Παναγιώτου: “Το Muay Thai έδωσε σκοπό και νόημα στη ζωή μου”.

Στέλιος Παναγιώτου: “Το Muay Thai έδωσε σκοπό και νόημα στη ζωή μου”.

Στέλιος Παναγιώτου: “Το Muay Thai έδωσε σκοπό και νόημα στη ζωή μου”.

O Στέλιος Παναγιώτου, Head Coach του Fight & Fitness Co. και Head Coach στο Cyprus University of Technology Muay Thai Club, μας μιλάει σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το πώς η τέχνη του Muay Thai, από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του, τον βοήθησε να ξεπεράσει τις προσωπικές του δυσκολίες και του έδωσε νόημα και σκοπό.

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε εξαρχής στο Muay Thai ώστε να το ακολουθήσεις;

Από μικρός ασχολούμουν με τον αθλητισμό και οι πολεμικές τέχνες πάντα ήταν μέρος της ζωής μου. Έχω κάνει και άλλα είδη όπως πυγμαχία, Karate και Brazilian Jiu Jitsu αλλά το Muay Thai ήταν αυτό που με βοήθησε να ξεπεράσω προσωπικές δυσκολίες, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και έδωσε νόημα και σκοπό στην ζωή μου να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μέσω τον πολεμικών τεχνών.

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σου ως Muay Thai αθλητής; Κάποια στιγμή που θυμάσαι έντονα και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας.

Μία στιγμή που θυμάμαι έντονα είναι ο πρώτος μου επαγγελματικός αγώνας στην Ταϊλάνδη ενάντια σε έναν πολύ πιο έμπειρο μου Ταϊλανδό αθλητή. Με ελάχιστη αγωνιστική εμπειρία και μακριά από όλους και όλα αποφάσισα να μπω στο ρινγκ και να αντιμετωπίσω τον αντίπαλο, τους φόβους και τις ανασφάλειες μου. Μετά από 5 σκληρούς γύρους έχασα τον αγώνα στους πόντους αλλά κέρδισα την μάχη με τον εαυτό μου.

Από ποια ηλικία προτείνεις τα παιδιά να ξεκινούν μία πολεμική τέχνη όπως το Muay Thai και τι θα έλεγες στους γονείς που θεωρούν αυτού του είδους αθλήματα επικίνδυνα;

Το Muay Thai εν ώρα προπόνησης είναι ένα αρκετά ασφαλισμένο άθλημα για να ασχοληθεί ένα παιδί φτάνει να ξέρει ο εκπαιδευτής να κάνει σωστά την δουλειά του. Προσωπικά, θα σύστηνα στους γονείς να δώσουν μεγάλη προσοχή στην επιλογή του εκπαιδευτή δίνοντας έμφαση στον χαρακτήρα, την εκπαίδευση και την εμπειρία του. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν προπόνηση από την ηλικία των πέντε χρόνων.

Μίλησες για την εκπαίδευση του εκπαιδευτή. Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι αυτή;

Η βασική εκπαίδευση αλλά και η τακτική μετεκπαίδευση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη του εκπαιδευτή. Θεωρώ ότι αν δεν υπάρχει ανανέωση στις γνώσεις του εκπαιδευτή τότε αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια και στην αθλητική εξέλιξη των ασκούμενων του. Προσωπικά αυτή η ανάγκη με έσπρωξε να ξεκινήσω στο πανεπιστήμιο του UCLan Cyprus το πρόγραμμα του Bachelor Sports and Exercise Science και πολλές από τις γνώσεις που έχω αποκτήσει τις έχω ήδη βάλει σε εφαρμογή στα προπονητικά προγράμματα της σχολής μου.

Το Fight & Fitness Co. στη Λεμεσό σε ποιους απευθύνεται και που ειδικεύεται;
Το Fight & Fitness Co. απευθύνεται σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας που θέλουν να γυμναστούν, να εκτονωθούν και να μάθουν μία μορφή αυτοάμυνας. Επίσης, για τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν αγωνιστικά με το Muay Thai έχουμε μία από τις πιο ενεργές και επιτυχημένες αγωνιστικές ομάδες στην Κύπρο, που λαμβάνει μέρος σε τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις. Επιπλέον, υπάρχουν τάξεις για Μικτές Πολεμικές Τέχνες (MMA) και Cross Training.

Ως Coach ποιες είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές που δίνεις στους αθλητές σου, συμβουλές που τους βοηθούν και στη ζωή τους.
Η ζωή και το ρινγκ έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία έτσι πολλές συμβουλές έχουν εφαρμογή και στις δύο αρένες. Αυτό που τους λέω συχνά είναι να δουλεύουν σκληρά για τους στόχους και τα όνειρα τους και να κοιτάζουν πάντα εκεί που θέλουν να καταλήξουν και όχι να συγκεντρώνονται στα εμπόδια που έχουν να ξεπεράσουν ή στο χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους για το Muay Thai; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η Κύπρος σε ότι αφορά στο άθλημα αυτό;
Χρόνο με το χρόνο το ενδιαφέρον των νέων αυξάνεται όλο και περισσότερο γιατί πλέον ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοτήτων και εκγύμνασης. Το επίπεδο της Κύπρου ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς και αυτό φαίνεται στα πολύ καλά αποτελέσματα που φέρνουν Κύπριοι αθλητές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Έχουμε και Κύπριους αθλητές που κάνουν επαγγελματική καριέρα και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Πώς χαλαρώνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Αυτό που με χαλαρώνει είναι να τρέχω δίπλα από την θάλασσα ακούγοντας μουσική. Είναι κάτι που με ηρεμεί ψυχικά και σωματικά.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;
Σε 10 χρόνια από σήμερα ο μεγαλύτερος στόχος είναι δικός μου αθλητής να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο άθλημα του Muay Thai στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Που μπορείς να βρει κανείς περισσότερες πληροφορίες για το Fight & Fitness Co. και πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;
Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το 70007674, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.fightandfitness.eu ή μέσω Facebook και Instagram: /fightandfitnessco